GASTRONOMISCHE RECEPTEN
MOUNIA
De liefde voor traditie,
de passie van het delen
Ik geef mijn passie voor chocolade door,
mijn smaak voor fijne huisgemaakte chocolade,
eenvoudige gebaren.
Het materiaal temmen en overstijgen is de alchemistische uitnodiging
die u op deze pagina wordt aangeboden.
Ver van dure ateliers,
bewerken wij de boon vanaf zijn oorsprong,
door de knowhow van verschillende continenten te verkennen.
Recepten voor fijnproevers
Van het tempereren van chocolade
tot de recepten die we ons het meest herinneren uit onze kindertijd,
delen we een eenvoudige en toegankelijke keuken voor iedereen.
- Frambozen Pralines Recept
- Recept Tofu Brownies
PRALINES MET CACAO EN FRAMBOZEN
Deze medicinale chocolaatjes zijn gemaakt met voedende ingrediënten, een fruitig zoete smaak en subtiel.
- 50g cacao
- 2 eetlepels cashewboter, op kamertemperatuur
- Gezoet naar eigen smaak (rauwe honing, kokossuiker, rietsuiker, dadels of yacon.
(Zeer geschikt voor T1&T2-diabetici) - Een paar frambozen (ik ga op geur af)
- Snufje zout en kaneel
Voorbereiding:
- Smelt de cacaoboter langzaam in een steelpan of bain-marie op een zeer laag vuur (max 65°) om de voeding te behouden.
- Voeg de cashewboter, het geschraapte vanillestokje, een paar frambozen, een snufje zout, honing en kaneel toe.
Roer vervolgens het rozenwater en een beetje bietensap als u de chocolade wilt kleuren erdoor. - Je kunt de textuur en de zoetheid gaan voelen.
Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je de vormen vullen met het chocolademengsel. Zet het in de koelkast tot het hard wordt (ongeveer 2 uur) - Daarna kunt u de pralines gewoon uit de vormpjes halen en ervan genieten!
CACAO TOFU BROWNIE
Gezonde en romige Criollo cake
- 200 g uitgelekte silken tofu
- 70 g cacao
- 1 ei
- 80 g rietsuiker
- 30 g speltmeel
- 10 g biologische maïzena
- 1 snuifje zout
Voorbereiding:
- Stap 1
Smelt de chocolade in een dubbele ketel. - Stap 2
Klop in een kom of keukenmachine de tofu op. Maak het romig. Voeg gaandeweg alle ingrediënten toe. - Stap 3
Plaats in een beboterde pan en bak gedurende 30-35 minuten op 180°.
Laat afkoelen en serveer gekoeld.
Geniet ervan!
HET TEAM
VAN DE CHOCOLADEFABRIEK
MOUNIA
Artisanale Chocolatier
Oprichter
JONATHAN
Artisanale Chocolatier
Oprichter
CEDRIC
Artisan Chocolatier
Roaster & Organic Engineer
IN CONTACT BLIJVEN
Ontvang 10% korting op uw eerste aankoop door lid te worden van onze mailinglijst en ontvang de beste aanbiedingen.