Gratis levering
Benelux, Frankrijk & Duitsland voor alle bestellingen vanaf 89€
Terug
Ruilen is mogelijk binnen 30 dagen
Neem contact op met
Contacteer ons gerust via mail of telefoon
Vaak gestelde vragen
VRAGEN OVER ONZE PREMIUM CACAO
Voeg uw hoeveelheid cacao (10 tot 40gr) toe in 200 ml heet water of (plantaardige) melk
Zorg ervoor dat u uw cacao verwarmt op een maximale temperatuur van 65°C zodat alle voedingsstoffen aanwezig blijven.
Voeg specerijen toe (chili, zout, kardemom, kaneel, kurkuma, gember, enz.)
Voeg eventueel suiker toe.
Opkloppen met de hand of met een mixer, een schuimige laag maakt de bereiding lekkerder.
Nip en geniet van je cacao!
Wij bieden drie niveaus van intensiteit, het belangrijkste in deze verkenning is om naar jezelf te luisteren:
Dagelijkse dosis
10 - 20g: verbetert de stemming en concentratie, energiegevend effect (gevoelige drinkers, zwangere vrouwen en kinderen)
Creatieve dosis
20 - 30g: Perfect voor zelfreflectie, concentratie, creativiteit, persoonlijke oefening en lichaamswerk.
Ceremoniële dosis
30 - 50g: Voel diepere sensaties, begeleid innerlijke verkenning/groep,
meer energie tijdens inspanning, bewustzijn en concentratie.
Deze doseringen worden als richtlijn gegeven.
Cacao kan verschillende effecten hebben, afhankelijk van de lichaamsstructuur en de gevoeligheid van het individu.
Volledig rauwe cacao bestaat niet, en er is veel misverstand sinds rauwe cacaopoeder een trend is geworden in de wereld van de gezonde voeding.
Tijdens de fermentatie worden de cacaobonen gedurende enkele uren blootgesteld aan temperaturen van iets meer dan 50°C, wat essentieel is voor een optimale fermentatie. Wij gebruiken geen externe gistingsmiddelen om de temperatuur te verlagen om aan de eisen van de grondstof te voldoen.
Tijdens het natuurlijke droogproces in de zon worden de bonen ook blootgesteld aan temperaturen die de 50°C kunnen overschrijden.
Ons assortiment biedt 2 benaderingen:
Ongebrand of Lage temperatuur. Het branden bij lage temperatuur maakt een zachte roostering mogelijk van 100°C tot 110°C in het hart van de bonen gedurende minder dan een uur.
Onze cacaopasta wordt in onze ateliers nooit boven de 50°C verhit.
Bij het licht roosteren gaan geen voedingsstoffen verloren, zodat u van de cacao een warme kop drinkchocolade kunt maken zonder de voedingsstoffen te beschadigen die van cacao het supervoedsel maken dat het is.
Onze cacao is GGO-vrij en wordt geteeld zonder chemische meststoffen of pesticiden. Wij hebben ervoor gekozen ons op dit moment niet aan te sluiten bij het EU-BIO-label, omdat wij werken met kleine geïsoleerde familiebedrijven over de hele wereld. Certificering is momenteel onbetaalbaar en sluit veel kleine boeren uit.
Al onze bonen worden getest op cadmium en pesticiden onder het wettelijke niveau dat vereist is voor biologische certificering (0,02 in plaats van 0,10mg/kg). Als u een wetenschapper bent of gewoon geïnteresseerd bent in de complexiteit van de analyses die wij uitvoeren,
aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij zullen het graag met u delen.
Verschillende van onze origines hebben gekozen voor Fair Trade, maar allemaal voor agro-bosbouw, duidelijke zichtbaarheid van de farm-gate (prijs die de producenten per ton ontvangen, vaak 4x of zelfs 6x hoger dan de Commodity Cacao - verhandeld op de beurzen), respect voor de arbeidswetgeving, sociale bescherming en projecten die deel uitmaken van de ontplooiing van dynamische en zinvolle gemeenschapsstructuren.
Onze Direct Trading-aanpak is gebaseerd op dialoog en vertrouwen. Door regelmatige uitwisselingen met producenten en onze bronnen garanderen wij cacao met een hoge toegevoegde waarde voor boeren en consumenten. Dit gaat veel verder dan een prijs van 200 euro/ton voor certificering, we hebben het over langetermijnprojecten met gemeenschappen, programma's voor kennisoverdracht en ondersteuning van producenten in hun proces door het delen van kennis en middelen. Een band smeden met degenen die het mogelijk maken dat deze cacao's in onze en uw handen terechtkomen, is de aanpak die MOOJO in haar dagelijks werk hoog in het vaandel draagt.
Al onze cacaos zijn is van hoge kwaliteit en fijn van smaak. Welke cacao u verkiest (zowel qua smaak als qua effect) is zeker uw persoonlijke voorkeur.
Met de 40gr kunt u gemakkelijk uw favoriete cacao uitproberen en vergelijken. Op de productpagina's vindt u meer gedetailleerde informatie over de cacao. We vinden ze allemaal lekker en kiezen intuïtief welke cacao we op welk moment gebruiken.
- Het bevat het hoogste gehalte aan antioxidanten van alle voedselbronnen.
Antioxidanten helpen vrije radicalen in het lichaam te elimineren, wat het stressniveau vermindert.
- Het zit boordevol mineralen zoals calcium, magnesium, zink, ijzer, bètacaroteen, omega-6 en aminozuren.
- Cacao bevat een ingrediënt dat theobromine heet, een bittere, licht energieke alkaloïde die in de geneeskunde wordt gebruikt als hartstimulerend en vochtafdrijvend middel. Dit maakt het een natuurlijk antidepressivum en het magnesiumgehalte maakt het een zeer goed middel tegen stress en vermoeidheid.
- Het verwijdt de vaten en verhoogt de stroom van bloed en zuurstof naar de hersenen, waardoor endorfine en dopamine, de feel-good hormonen, vrijkomen.
- Het verhoogt je energieniveau, zonder je moe te maken, en stimuleert je spijsvertering.
Ceremoniële Cacao is anders dan de chocolade die we gewoonlijk consumeren, het is vrij van alle additieven en heeft een intense smaak.
Omdat de bonen minimaal verwerkt zijn, bevatten ze een indrukwekkende hoeveelheid deugden voor onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Cacao van ceremoniële kwaliteit respecteert de wijsheid van de hoeders van deze plant en komt tot uiting in:
- Duurzaamheid: het land en de natuurlijke habitat waar de plant wordt geteeld, worden met liefde en respect behandeld.
We hebben het hier over agro-bosbouwtechnieken, of zelfs agro-ecologie en permacultuur voor sommige telers.
- Biologisch: er zijn geen pesticiden, herbiciden of andere chemische producten in contact gekomen met de plant.
- Eerlijke handel: de landbouwers die de cacao verbouwen, zijn verantwoordelijk voor het behoud van de plant. Eerlijke handel: de landbouwers die de planten telen en oogsten worden eerlijk betaald volgens hun werkelijke behoeften,
terwijl ze tegelijkertijd een marge maken die hen in staat stelt te investeren in de nodige apparatuur om hun werk te verlichten en te vergemakkelijken en om te investeren in deugdzame projecten
- Minimale behandeling: de fermentatie wordt perfect uitgevoerd, er worden geen fermenten toegevoegd tijdens het proces, drogen in de zon is de enige voorkeursmethode. Het roosteren gebeurt op lage temperatuur of ongebrand, zodat de bonen hun zuiverheid en natuurlijke eigenschappen behouden. Wij bieden ook handgeroosterde en traditioneel op hout geroosterde producten aan, zoals Tuq'Tuquilal uit Guatemala.
Cacaopoeder wordt verkregen door cacaoboter onder hoge hydraulische druk te scheiden. Cacaoboter is een waardevol product, vaak gebruikt voor huidverzorging en chocolade. De resten worden verpulverd tot cacaopoeder.
Daarom gebruiken wij 100% minimaal verwerkte cacaopasta, die alle natuurlijke ingrediënten bevat, zonder toevoegingen of extracties.
De natuurlijke combinatie van cacao (inclusief cacaoboter!) heeft een hoge voedingswaarde en zorgt ervoor dat uw lichaam de actieve bestanddelen beter kan opnemen. Daarom laten wij de cacao intact als complete voedingsbron, zodat u kunt genieten van alle voordelen in zijn pure vorm.
Cacao bevat een zeer lage dosis cafeïne. U kunt misschien geen cafeïne verdragen door een overgestimuleerd zenuwstelsel, maar het drinken van 1 tot 2 kopjes cacao per dag is geen probleem. Wij adviseren u te beginnen met doses van 10g per 200ml en de dosis te verhogen als u daar zin in heeft.
Cacao is een uitstekend alternatief voor koffie en wij hebben positieve feedback gekregen van mensen die hun koffie hebben vervangen door cacao. De theobromine in cacao is een mildere stimulans die langer aanhoudt dan cafeïne.
Het geeft een soepeler en langduriger concentratie en energie. Cafeïne is een alkaloïde die inwerkt op het zenuwstelsel, wat kan leiden tot meer nerveuze en wankele energie. Theobromine heeft een effect op het cardiovasculaire systeem en verhoogt de bloedstroom in het lichaam en de hersenen.
De Europese regelgeving is zeer streng wat betreft het gehalte aan zware metalen en cadmium.
Al onze origines voldoen aan de strengste specificaties en wij hebben geen bonen met gehaltes boven deze waarden.
Hoewel we weten dat veel moeders veilig cacao hebben gedronken tijdens hun zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding, kunnen wij als bedrijf geen aanbevelingen doen over wat veilig is voor jou en je baby in die periode.
Natuurlijk moedigen wij mensen altijd aan hun intuïtie en geleidingssysteem te raadplegen, evenals een vertrouwde holistische arts. Als u echter te horen hebt gekregen dat cacao veilig is voor u tijdens de zwangerschap en/of de borstvoeding, zijn wij ervan overtuigd dat onze MOOJO een vertrouwd merk van de hoogste kwaliteit is.
Een van onze blogposts
TIPS OM UW CACAO BETER DAN OOIT TE MAKEN
Kruiden als kaneel, kardemom en cayennepeper hebben een opwekkend en katalyserend effect.
Macapoeder geeft een nootachtige smaak en zorgt voor een energieboost. Het is een hormoonbalancer en kan je libido verhogen.
Kokosolie, plantaardige boters (amandelpasta, tahini, hazelnoot,...) maken de smaak zoeter en de textuur dikker, gladder en romiger.
Vaak gestelde vragen
BELEID
VERZENDEN & RETOURNEREN
Wij bieden gratis levering voor bestellingen vanaf 89€ in de volgende landen België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
Wij versturen onze pakketten twee keer per week, op maandag en vrijdag of neem contact op met ons voor het afhalen van je pakket.
Klanten moeten binnen 14 dagen na de oorspronkelijke besteldatum contact opnemen met onze winkel als een bestelling beschadigd aankomt of een of meer verkeerde producten bevat. Wij zullen uw rekening crediteren met een terugbetaling zodra ons magazijn uw pakket heeft ontvangen. Als er een fout is gemaakt, als u niet tevreden bent over de cacao of als u een beschadigd product hebt ontvangen, neem dan contact met ons op zodat we de situatie kunnen corrigeren.
Aangezien cacao een bederfelijk product is, accepteren wij geen retourzendingen van cacao. Als er echter een fout is gemaakt, als je niet tevreden bent met de cacao of als je een beschadigd product hebt ontvangen, neem dan contact met ons op zodat we de situatie kunnen corrigeren. Alle verzendkosten worden niet terugbetaald en het terugbetalingsbeleid gaat niet verder dan de periode van 14 dagen.
Als u net uw bestelling hebt geplaatst en u hebt bevestigd dat de cacao niet is verzonden, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We zouden uw bestelling moeten kunnen terugbetalen en een nieuwe uitgeven. Als uw cacao al verzonden of geleverd is en er is een fout gemaakt of u bent niet tevreden met de cacao, bel ons dan of dien een verzoek in zodat we kunnen bepalen hoe we de situatie kunnen verhelpen.
Feedback van onze klanten
TESTIMONIALEN
SYLVIE C.
Zeer goed, zeer zachte smaak met een mooie zure noot in de tweede helft.
Lichte en zeer zachte sensatie, aangenaam in de mond, mooie innerlijke energie.
KIM D.
Bestellen bij MOOJO is een fantastische ervaring geweest!
Vanaf het begin door te bestellen op hun prachtige website tot de levering & de mogelijkheid om te genieten van zijn prachtige Madre Cacaosita!
Muchisímas Graciasss MOOJO!
Ga door met het prachtige werk dat je levert!
SYBILLE S.
Ik heb ze gebeld, geweldige service.
Ze namen de tijd om het uit te leggen en hielpen me bij het kiezen van
Het ontdekkingspakket is een gemakkelijke manier om ceremoniële cacao te ontdekken. Het is mijn ochtendritueel geworden om de dag te beginnen met een "me-moment".
Bedankt.
SARAH K.
Querida Medicina
MMMmmmmmmmmh...
met een glimlach en gesloten ogen,
ANNABELLE B.
Een Godsdrank die je altijd bij je moet hebben!
De Moojo cacao is veel te lekker. Een Godsdrank eigenlijk :)
Geeft me energie, helpt me gecentreerd te blijven en een open hart te hebben.
En de levering is meestal vrij snel :)
Heel erg bedankt!
Kun je je antwoord niet vinden?
STUUR ONS
EEN BERICHT
Mobiele telefoon:
(+32) 470 83 30 21
E-mailadres:
info@moojo-cacao.be
Winkeladres:
Hekslaan 50, 3870 (Heks)