DE OORSPRONG VAN CACAO
Duizenden jaren lang werd in Meso-Amerika, wat nu de landen van Centraal-Amerika en Mexico zijn, pure cacao gebruikt als geneeskrachtige plant en was het een integraal onderdeel van alle religieuze rituelen en ceremonies.
Cacao, in het Maya letterlijk vertaald als "bloed van het hart" en beschouwd als het "voedsel van de goden", wordt door de inheemse stammen van Midden- en Zuid-Amerika gebruikt in sjamanistische ceremonies, zowel heilig als therapeutisch.
Het doel ervan is het hart te openen, het innerlijke zelf te verkennen en te integreren in het grotere geheel van het universum.
In deze context werd cacao beschouwd als een heilige plant volgens de "Popol Vuh", het heilige boek van de oude Maya's, dat de menselijke en spirituele rijken verbindt.
Sinds meer dan een decennium herontdekken holistische en spirituele beoefenaars het medicinale en ceremoniële gebruik van cacao, en hoewel moderne "cacaoceremonies" sterk variëren in hun doel, staat de consumptie van cacao in zijn zuiverste vorm centraal.
INSPIRATIES . . INSIGHTS
VOEDINGSWAARDEN
Onze cacao wordt steeds meer gebruikt door particulieren als onderdeel van een gezonde, bewuste voeding, geïntegreerd in hun dagelijkse routine (vaak in plaats van koffie) en ter ondersteuning van hun persoonlijke gebruiken.
Het kan worden genoten als een heerlijke warme drank, of toegevoegd aan smoothies, als topping in muesli of in andere heerlijke traktaties zoals cakes, chocoladerepen, snoepjes,...
De geschatte waarde per 20g kopje cacao
is 150 calorieën.
OVERZICHT VAN DE VOORDELEN VAN CACAO
Cacao, een heerlijke voorouderlijke drank, voedt niet alleen ons lichaam met zijn antioxidanten en essentiële mineralen, maar ook onze geest en ons hart, en biedt een rijke zintuiglijke ervaring en kalmerende voordelen die contact maken met onze diepste essentie.
Het zit vol vezels en goede vetten, waardoor het een voedselrijk voedingsmiddel is.
Hier zijn enkele manieren waarop het eten van cacao je gezondheid ten goede kan komen
Deze informatie wordt ter indicatie gegeven en is niet representatief voor een door het FAVV gevalideerde gezondheidsclaim.
In België worden alleen de anti-oxiderende eigenschappen erkend door bovengenoemde instantie.
Wij beweren niet dat alles wetenschappelijk bewezen en gevalideerd is door de Belgische voedselautoriteiten, deze blog wil inhoud geven om uw nieuwsgierigheid te openen en wij nodigen u uit om uw eigen onderzoek te doen!
U zult ontdekken dat de visie en de relatie tot uitkeringen van land tot land sterk verschillen.
Evenwichtig gewicht
Vezelrijke voedingsmiddelen houden u langer vol en tevreden.
Ze verhogen je energieniveau, zonder je moe te maken, en stimuleren je spijsvertering.
Lichaamstuner
Het verwijdt de vaten en verhoogt de stroom van bloed en zuurstof naar de hersenen, waardoor endorfine en dopamine, de feel-good hormonen, vrijkomen.
Boost van antioxidanten
Het bevat het hoogste gehalte aan antioxidanten van alle voedselbronnen.
Antioxidanten helpen vrije radicalen in het lichaam te elimineren, wat het stressniveau vermindert.
Minerale schatten
Het is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, zink, ijzer, bètacaroteen, omega 6 en aminozuren.
Theobromine Aanraking
Cacao bevat een ingrediënt dat theobromine heet, een bittere, licht energieke alkaloïde die wordt gebruikt om het hart te openen en het lichaam te zuiveren.
Mood Uplifter
Cacao wordt beschouwd als een natuurlijke stemmingsverbeteraar en het magnesiumgehalte maakt het een waardevol hulpmiddel bij het beheersen van stress en vermoeidheid.
PROEFTIPS & TOE TE VOEGEN INGREDIËNTEN
- Kruiden zoals kaneel, kardemom en cayennepeper hebben een energieke en katalyserende werking.
- Macapoeder geeft een nootachtige smaak en een energieboost. Het is een hormoonbalancer en kan je libido verhogen.
- Kokosolie, plantaardige boters (amandelpasta, tahini, hazelnoot) maken de smaak zoeter en de textuur dikker, gladder en romiger.
- Combineer cacao met kruiden, infusies en kruiden. Combineer cacao met kruiden, infusies (roos, munt, lotusbloem, lavendel, enz.), geneeskrachtige paddenstoelen (chaga, reishi, leeuwenman, shitake)
- Als de smaak van pure cacao te intens en bitter is, voeg dan een suiker toe (kokossuiker, lucuma, yacon, honing, rietsuiker, dadels, pruimen, ahornsiroop, enz.)...
- Een breed scala aan specerijen om te ontdekken, gember, kurkuma, vanille, nootmuskaat, peper, nootmuskaat, peper, tonkaboon, vanille...
HET PREPAREREN VAN JE COCOA KOMT TOT EEN RITUEEL
Een kopje in de ochtend
Helpt uw voedselinname te verminderen en in evenwicht te brengen
TESTIMONIALEN
Lees de getuigenissen van onze klanten.
Dank aan hen voor hun inspirerende uitwisseling.
OVER MOOJO
MOOJO slaat bruggen tussen oude wijsheid en de moderne wereld door de authentieke oorsprong van cacao te delen.
Exclusieve Terroirs en getalenteerde Artisans vertellen hun verhalen,
hun aanpak en banden met medicinale cacao.
Ze onthullen alle voordelen voor uw dagelijkse rituelen.
We hopen dat u geïnspireerd raakt door onze heerlijke, vintage cacao.
VERHOOG UW DAGELIJKSE
LEVEN MET SMAAK
Of het nu gaat om lichaamsoefeningen,
een marathon lopen, studeren, ademhalen, dansen, zingen, artistieke expressie, meditatie, ...
een kopje cacao zal je alert en productief houden terwijl het je vult met inspiratie, focus, motivatie
en dankbaarheid terwijl het de toegang tot emotionele en energetische dimensies vloeibaar maakt.