RITUELE RECEPTEN

MOUNIA

De liefde voor traditie,
de passie van het delen

Ik geef mijn passie voor chocolade aan u door,
mijn smaak voor zelfgemaakte chocolade, de smaak voor eenvoudige gebaren.

Het materiaal temmen en overstijgen is de alchemistische uitnodiging die u op deze pagina wordt aangeboden.

Verre van dure werkplaatsen werken wij met de boon vanaf zijn oorsprong, waarbij wij de knowhow van verschillende continenten verkennen.

Ontdek in beelden enkele bereidingstips en voorgestelde doseringen. Binnenkort bespreken we voorouderlijke technieken zoals metate, houtroosteren
& handschillen.

Recepten voor fijnproevers

  • ROSE ELIXIR
  • CACAO RITUEEL #1

ROSE ELIXIR

Roos en cacao vormen een prachtige combinatie, zowel zoet als rond, met smaken die je hart zullen openen.

  • 20g ceremoniële cacao (luister naar je lichaam).
  • 1 kop (ongeveer 300 ml) rozeninfusie. Van tevoren bereid door de bloemblaadjes 10 minuten in heet water te laten trekken
  • Gezoet naar eigen smaak (rauwe honing, kokossuiker, rietsuiker, dadels of yacon.
    (Zeer geschikt voor T1&T2-diabetici)
  • Een snufje zout
  • voeg er rozenblaadjes aan toe

Voorbereiding: 

  • Laat de cacao al roerend smelten in de rozeninfusie (verwarm de cacao niet boven de 65 graden zodat alle voedingsstoffen behouden blijven).
  • Voeg de andere ingrediënten toe
  • Tips: Gebruik een opschuimer of garde om het extra glad te maken.

CACAO RITUEEL

Ritueel cacao recept

  • 30g Catongo ceremoniële cacao uit Brazilië (luister naar je lichaam).
  • 1 kop (ongeveer 200-300 ml) heet water of plantaardige melk
  • Gezoet naar eigen smaak (rauwe honing, kokossuiker, lucuma, rietsuiker, dadels of yacon (geweldig voor T1&T2-diabetici)
  • Een snufje van onze Joyfull Fire Mix (Vanille & Aleppo peper)
  • Gesublimeerd met bloemblaadjes

Voorbereiding: 

  • Laat de cacao al roerend smelten in de rozeninfusie (verwarm de cacao niet boven de 65 graden zodat alle voedingsstoffen behouden blijven).
  • Voeg de andere ingrediënten toe
  • Tips: Gebruik een opschuimer of garde om het extra glad te maken.

HET TEAM

VAN DE CHOCOLADEFABRIEK

MOUNIA

Artisanale Chocolatier
Oprichter

JONATHAN

Artisanale Chocolatier
Oprichter

CÉDRIC

Artisan Chocolatier
Roaster & Organic Engineer

IN CONTACT BLIJVEN

Ontvang 10% korting op uw eerste aankoop door lid te worden van onze mailinglijst en ontvang de beste aanbiedingen.