Sectie
Laat hier een element vallen

ONZE VISIE

Beyond the dream

Wij zetten ons in om de terroirs en de inheemse cacaovariëteiten te beschermen en te vrijwaren, met respect voor elke fase van het proces alsook voor de wijze hoeders van deze plant. We willen hierbij een selectie van uitzonderlijke cacao's aanbieden.

Het project die we hebben opgezet in samenwerking met Tuq'Tuquilal, een gemeenschap in Guatemala, heeft als intentie om met de grootste zorg bijzondere cacaobomen te telen. Verenigd rond dit project ten voordele van agro-ecologie en bodemherstel, zorgen 55 families elk voor een perceel van ongeveer één hectare bestaande uit een derde Criollo waaraan de Nativo & Fino De Aroma worden toegevoegd.

EEN GEMEENSCHAPPELIJK PRODUCTIEMIDDEL

De chocoladefabriek
is geboren 

De cacaobonen worden vervolgens naar België vervoerd, waar onze Bean To Bar ateliers in Heks en Ellezelles (CDT) ze tot pure cacao en chocolade verwerken.

Wij passen onze methodes, verwerkingstijden en temperaturen aan elke soort cacaoboon aan om hun unieke kenmerken, voedingswaarden en nutritionele kwaliteiten en smaken te behouden, als eerbetoon aan de passie en zorg van de producenten met wie wij samenwerken.

Wij hebben een ambitieus plan voor de toekomst: de oprichting van een gemeenschappelijke werkplaats in Heks om het enthousiasme van jonge chocolademakers uit de regio te voeden en deze veelbelovende talenten toegang te geven tot kostbare machines.

ONZE TOEKOMST ZAL GEMEENSCHAPPELIJK ZIJN

Gemeenschappelijk welzijn in de cacaowereld

Ons project is in lijn met de filosofie van de commons.

We geloven in de waarde van gedeelde hulpbronnen en hun potentieel om lokale gemeenschappen te versterken.

We zijn ervan overtuigd dat de regio Heks zo een centrum van uitmuntendheid in chocoladeproductie kan worden en de maatschappelijke impact van ons bedrijf kan versterken.

Door onze expertise, apparatuur en middelen te delen met jonge ambachtelijke chocolademakers hopen we een ruimte te creëren die leren, samenwerking en innovatie bevordert en tegelijkertijd de ambachtelijke chocoladetraditie in stand houdt.

De horizon voor 2024-2025 ziet er veelbelovend uit: er zal een Bean To Bar opleiding worden aangeboden en we zullen Belgische ambachtslui en liefhebbers ondersteunen in hun avontuur naar autonoom, lokaal en duurzaam chocolade maken.

HD-Photo-AVONTUUR-PF.jpg__PID:4ef65303-ca9c-4611-bd10-96a40024aacc

KOOLSTOFNEUTRALE SCHEEPVAART

Zeilen als toekomst van duurzaam vervoer

We zijn ook toegewijd aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk.

Daarom werken we samen met Timbercoast, een milieuvriendelijk transportbedrijf dat de zeilboot 'Die Advontuur' gebruikt om onze Maya Mountain bonen van Belize naar België te vervoeren.

Deze methode vermindert niet alleen onze ecologische voetafdruk aanzienlijk, maar stelt ons ook in staat om deel te nemen aan een opwaartse spiraal.

De liefde voor traditie,
De passie om te delen

Onze reis met de cacao begon enkele jaren geleden, tijdens ons verblijf in Peru in 2012.
We gingen kennismaken met de Shipibo-Conibo stam, vooral in de inheemse gemeenschap van Nueva Betania langs de Ucayali rivier.

Het doel van onze reis was het bestuderen van plantaardige geneeskunde en metafysische praktijken.
Tijdens ons verblijf maakten we kennis met voorouderlijke riten en verdiepten we ons in een bron van traditionele wijsheid.

Deze innerlijke reis verbond ons met de voorouderlijke medicijnen van deze landen, die op hun beurt de weg naar onze nieuwe werkelijkheid deed openbloeien.
De wilde cacao zat in ons, de smaak van overdracht was geboren...

ABONNEER U OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ga mee achter de schermen en ontdek gezonde alledaagse recepten, onze artikelen over inheemse plantkunde, kunst, plantenalchemie, tradities en voorouderlijke praktijken.

We respecteren het heiligdom dat uw e-mail box is, we sturen slechts één nieuwsbrief per maand.

WORD LID VAN DE MOOJO FAMILIE!