Een plaats van culinaire verkenning,
een moment van ontdekking & magie
Wie had gedacht dat cacao ons nog zou verrassen?
Eeuwen van gebruik en ervaring hebben deze mysteries niet kunnen ontzenuwen.
Laten we deze voordelen, deugden,
consumptiewijze en bereiding eens wat verder uitdiepen.
Laten we ook eens kijken naar Superfoods, echte bondgenoten van onze gezondheid.
Sommigen van hen, zoals u zult zien, werken alchemistische fusies met Cocoa.
Allen zullen in hun uniciteit worden besproken.
Het ritueel begint hier...
Artikelen
De voordelen
De cacaoboon is een fenomeen dat de natuur nooit heeft kunnen herhalen;
Nooit zijn er zoveel kwaliteiten gevonden in zo'n kleine vrucht'.
- Alexander Von Humboldt -.
Grand Cru Cacao
Met een complex en delicaat smaakprofiel, rijk aan aroma's, laten zij vele secundaire noten na.
Onze cacaobonen onderscheiden zich door hun kruidig karakter en een verrassend milde bitterheid.
Junin Maca
Beschouwd als de Peruaanse ginseng, Maca is een energieke en stimulerende wortel, zowel voor fysieke als intellectuele prestaties.
Onze biologische Maca is geconcentreerd op 6:1
Grand Cru Cacao
9 voordelen van cacao
- Rijk aan antioxidanten
- Verbetering van cognitieve vaardigheden
- Rijk aan Fenylethylamine
- Verbetering van het geheugen
- Tonische en antidepressieve effecten
- Helpt de spijsvertering en reguleert de eetlust
- Natuurlijke ontgifter
- Verhoogt de bloeddoorstroming
- Ondersteunt goed cholesterol
RECEPTEN VAN DE MAAND
Rozen Elexir Cacao
Roos en cacao vormen een prachtige combinatie, zowel zoet als rond.
Smaken die uw hart zullen openen.
- 20g ceremoniële cacao (luister naar je lichaam).
- 1 kop (ongeveer 300 ml) rozeninfusie. Van tevoren bereid door de bloemblaadjes 10 minuten in heet water te laten trekken
- Gezoet naar eigen smaak (rauwe honing, kokossuiker, rietsuiker, dadels of yacon.
Zeer geschikt voor T1&T2 diabetici) - Een snufje zout
- voeg er rozenblaadjes aan toe
Voorbereiding:
- Laat de cacao al roerend in de rozeninfusie smelten.
(verhit de cacao niet boven de 65 graden, zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven) - Voeg de overige ingrediënten toe
Tips: Gebruik een garde of een gardehulpstuk
om het extra smeuïg te maken.
Cacao & Frambozen Pralines
Deze medicinale chocolaatjes zijn gemaakt met voedende ingrediënten, een zoete fruitige smaak en een subtiele smaak.
- 50 g cacaoboter
- 2 eetlepels cashewboter, op kamertemperatuur
- Gezoet naar eigen smaak (rauwe honing, kokossuiker, rietsuiker, dadels of yacon.
Zeer geschikt voor T1&T2 diabetici) - Een paar frambozen (ik ga op geur af)
- Snufje zout en kaneel
Voorbereiding:
- Smelt de cacaoboter langzaam in een steelpan of bain-marie op een zeer laag vuur (max 65°) om de voeding te behouden.
- Voeg de cashewboter, het geschraapte vanillestokje, wat frambozen, een snufje zout, honing en kaneel toe.
Roer vervolgens het rozenwater erdoor en een beetje bietensap als u de chocolade wilt kleuren. - Ga je gang en voel de textuur en zoetheid.
Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, kunt u de vormen vullen met het chocolademengsel. Zet het in de koelkast tot het hard is (ongeveer 2 uur) - Daarna kunt u de pralines gewoon uit de vormpjes halen en ervan genieten!
Cacao Tofu Brownie
Gezonde en romige Criollo cake
- 200 g uitgelekte silken tofu
- 70 g pure chocolade
- 1 ei
- 80 g rietsuiker
- 30 g speltmeel
- 10 g biologische maïzena
- 1 snuifje zout
Voorbereiding:
- Stap 1
Smelt de chocolade in een dubbele boiler - Stap 2
Klop de tofu in een kom of keukenmachine. Maak het romig. Voeg alle ingrediënten toe terwijl je bezig bent. - Stap 3
Plaats in een beboterde pan en bak gedurende 30-35 minuten op 180°.
Laat afkoelen en serveer gekoeld.
Geniet ervan!
MOOJO
IS
SUPERFOOD